Dun Do Lena

Dun Do Lena
American Quarter Horse: SR Dun Do Lena 2001 sire: SR Hollywood Dundee dame: Wittle Wid O Wood, here with her friend and daily support, arabian gelding born in 1993.

söndag 6 september 2015

Förbättringar

Den här sommaren har det vilats från projekt på huset, det var en nödvändighet att retirera en smula efter flera år i rad av hårt arbete och att hela semstern faktiskt gått till stora reparationsjobb.
Dock har fina förbättringar gjorts på hästhuset i stället, som inte tarvat fullt så stora insater i tid räknat.
Av vindskyddets fem plintar har tre stycken blivit utbytta. Tjälen är ju ett stort besvär där vi bor och allt man äger och har skjuter och far beroende på årstid. Därmed är dragspels-hängrännan också utbytt och den nya hänger så fin och rak och med rätt fall.
Den elva år gamla stenkistan i hagen hade gjort sitt och nu har vindskyddets stuprör fått para ihop sig med ett 30 meter långt avloppsrör som slutar i ett dike. Förhoppningsvis kan det nu bli en bra avrinning.
Området närmast utanför vindskyddet kommer även att hårdgöras med duk och grus.



Då minigrävaren ändå var hyrd förbättrades några nertrampade diken i hagen, detta tror jag kommer bli superbra, inte minst vid snösmältningen på vårvintern. Jag ska stängsla så att hästarna får passera över dikena endast på bestämda ställen. Eventuellt blir det trummor nerlagda där, vi får se vad hösten har att bjuda på vad gäller fler projekt.
 

Dundie ville gärna studera arbetet på nära håll, helst lägga sig i samtalen kring hur dragningarna av dikena skulle ske också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar